תאונות דרכים

עורך דין ירון שוקר מתמחה בתאונות דרכים.

כיום בשל ריבוי כלי הרכב בכבישים ביחד עם רוכבי האופניים החשמליים ורוכבי הקורקינט למיניהם נגרמות תאונות דרכים באופן יום יומי הגורמות לסבל ולנזק גופני ונפשי, אשר עלול ללוות את הנפגע לאורך כל החיים.

בנוסף לתאונות "הקלאסיות" של תאונת דרכים (מפגיעת רכב נוסע) אשר מתרחשות מידי יום, ישנם תאונות שיחשבו כתאונות דרכים על אף שהתרחשו שלא בזמן הנסיעה. בהתאם לפסיקה ולחקיקה המונח "תאונת דרכים" הינו רחב ואשר כולל בתוכו בין היתר פגיעה בעת ירידה או עלייה לרכב, פגיעה בעת התלקחות הרכב, פגיעה בזמן תיקון דרך ברכב וכן פגיעה כתוצאה מהתנתקות או נפילה של חלק מהרכב. 

כמו כן, בהתאם לחוק ולפסיקה ניתן לקבל פיצוי בשל פגיעה מ'שימוש ברכב מנועי' לרבות נפילה באוטובוס או  ברכבת בשל בלימה פתאומית, החלקה בזמן היציאה מהרכב ואף פגיעה מסגירת תא המטען בסיום או בתחילת הנסיעה.

מה עושים מיד לאחר אירוע תאונה?

ככל שניתן מבחינה פיזית/רפואית יש לקחת פרטים של הנהג הפוגע ועדים לתאונה ולאחר ובסמוך ככל האפשר יש להתפנות לחדר המיון ו/או ולמרפאה הקהילתית לדווח על אירוע התאונה והתלונן על כל חבלה או סימפטומים בקשר ולאחר אירוע התאונה. חשוב לציין על חבלת ראש או איבוד הכרה ופתיחת כריות אוויר ככל שהתרחשו.  יש לציין כי הדיווח הראשוני על קרות אירוע התאונה הינו קריטי ואף לעיתים מכריע לעניין ההכרה בתאונה ובאחריות חברת הביטוח לפיצוי בגין החבלות והסימפטומים.  
בהמשך יש לפנות לתחנת משטרה ולדווח על התאונה לצורך העברת הדיווח לחברת הביטוח ובמקביל  
יש להמשיך במעקב רפואי לכל הפחות עד לריפוי או הפסקת הסימפטומים.

את מי תובעים ?

תחילה יש לציין כי בהתאם לחוק נפגע זכאי לקבל פיצוי בשל תאונת דרכים וזאת ללא קשר לאחריותו/אשמתו לאירוע התאונה, קרי אין צורך להוכיח רשלנות או אשמה. כל פגיעה מזכה בפיצוי !   
ככל שיש ביטוח אז חלה חובה על חברת הביטוח לפצות את הניזוק/הנפגע על הנזקים שנגרמו לו.

  • במקרה בו נהג או נוסעים ברכב נפגעו – עורך דין לתאונות דרכים יגיש תביעה כנגד חברת הביטוח שביטחה את אותו רכב.
  • במקרה שבו הולך רגל נפגע מרכב – עורך דין לתאונות דרכים יגיש תביעה כנגד חברת הביטוח שביטוח את הרכב הפוגע.
  • במקרה של תאונת 'פגע וברח' – עורך דין לתאונות דרכים יגיש תביעה כנגד "קרנית" – קרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים, שהינה גוף שהוקם בחוק לפיצוי במקרים שבהם הרכב הפוגע לא היה מבוטח או לא ידוע.

חשוב לציין כי ככל שאירוע התאונה התרחש בדרך לעבודה או מהעבודה לבית אז עורך הדין יגיש תביעה גם כנגד המוסד לביטוח לאומי.

איזה נזק ניתן לתבוע?

כתוצאה מאירוע תאונה שהינו אירוע טראומטי יכול להיגרם נזק פיזי ונזק נפשי, דבר אשר יכול להשפיע עד מאוד על התפקוד אם לתקופה קצרה ואם לשארית החיים.

לאור זאת אירוע התאונה יכול להשפיע הן על התפקוד בחיי היומיום והן בתפקוד בעבודה דבר אשר יכול לגרום לנזקים כלכליים כבדים מאוד.

מכאן שעורך הדין יגיש תביעה עבור הלקוח בגין הפסד שכר, החזר הוצאות רפואיות, החזרת הוצאות ניידות, עזרת צד ג' וכאב וסבל ועל כל נזק כלכלי שייגרם כתוצאה מאירוע התאונה. 

חשיבות הליווי המשפטי

ישנם שני שיקולים מהותיים לצורך בליווי המשרד לצורך הגשת התביעה וקבלת פיצוי.         
השיקול הראשון הינו קבלת ייעוץ המשפטי בהתאם לחקיקה והפסיקה אשר יביא לניסוח נסיבות אירוע התאונה הן בדיווח למשטרה והן בדיווח לחברת הביטוח לצורך ההכרה בתאונה כברת פיצוי. בעניין זה ניתן לומר שלא פעם נדחו תביעות בשל כך שנסיבות אירוע התאונה לא נוסחו בהתאם לחקיקה והפסיקה וזאת על אף שהנפגע היה מבוטח ונגרם לו נזק. 
השיקול השני ייצוג המשרד אשר לו ניסיון רב בתחום יביא לכך שהפיצוי יהיה מהיר והכי חשוב מקסימאלי.